5 Жовтня 2020
Новини

В Україні хворих на COVID-19 хочуть виявляти за допомогою собак-нюхачів

В Україні хворих на COVID-19 хочуть виявляти за допомогою собак-нюхачів
Фото ілюстративне

У МВС розповіли про можливість підготовки службових собак для виявлення осіб з ознаками коронавірусу.

Про це інформують у пресцентрі МВС.

Вперше цей превентивний інструмент боротьби з пандемією почали використовувати у Фінляндії наприкінці вересня. 

Собаки-нюхачі, які зараз працюють в аеропорту Гельсінкі, спеціально навчені виявляти запах вірусу в зразках поту, зібраних на серветках пасажирів, що прибувають. Собаці потрібно лише 10 секунд для виявлення особи з ознаками COVID-19. Після цього пасажиру пропонується пройти безкоштовно тест на коронавірус у медичному центрі аеропорту.

Пізніше фінський досвідпочали використовувати й інші групи дослідників, зокрема з Великої Британії та Франції, які теж тренують собак розпізнавати коронавірус.

"COVID-19 є глобальним викликом, що вимагає нових та інноваційних підходів. Використання собак виявити COVID-19 - це справді новаторська ініціатива. EUAM має честь мати можливість сприяти передача знань в Україну. Це є частиною підтримки КМЄС для надання допомоги українцям. Ми сподіваємось розвинути цю ініціативу в найближчі місяці", - зазначив керівник місії КМЄС Антті Хартікайнен.

"Для нас досвід ЄС у цій сфері є дуже важливим. Використання службових собак для різних цілей правоохоронної системи вже давно не новина. Кінологічні служби працюють і в Національній поліції, і в державній прикордонній службі, і в Національній гвардії…. досвід, яким з нами діляться європейські колеги, це додаткові можливості, які варто досліджувати і використовувати", - додала заступниця очільника МВС Тетяна Ковальчук.

За час пандемії, зі слів заступниці міністра, інфікувалося більше 6 тисяч працівників системи Міністерства внутрішніх справ, 16 з них померли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події, собаки
В тему