2 Жовтня 2020
Новини

Microsoft інвестує пів мільярда в український ринок

Microsoft інвестує пів мільярда в український ринок

Microsoft підписала меморандум про співпрацю з Міністерством цифровий трансформації.

Про це сторони заявили під час брифінгу 2 жовтня, - пише НВ.

Компанія вкладе в розвиток хмарних сервісів на українському ринку близько $500 млн (ця сума може змінюватись).

Мінцифри і американська компанія домовилися про впровадження в Україні Azure Expansion Program, яка передбачає створення гіпермасштабованих хмарних сервісів.

"Ми вдячні Microsoft за прояв особливої уваги до нашого ринку, за те, що ви вибрали саме нашу країну. Однією з пріоритетних цілей нашого міністерства є за 2,5 року оцифрувати 100% держпослуг. І цього неможливо робити, якщо не буде дата-центру, в якому ці дані будуть зберігатися в нашій країні ", - зазначив Федоров.

За словами Федорова, співпраця з Microsoft може стати першим масштабним проектом, який допоможе відомству реалізувати цю мету.

Програма сприятиме впровадженню інновацій на базі хмарних технологій для різних комерційних, державних структур і підприємств, а також уряду України.

В ході брифінгу міністр цифрової трансформації також заявив, що відомство роздумує над переведенням роботи програми Дія 2.0 на сервіси Azure від Microsoft.

"Зараз ми розглядаємо можливість переходу сервісів Дія 2.0 на хмарні сервіси від Microsoft", - заявив Федоров в ході брифінгу.

В рамках Меморандуму сторони домовилися підтримувати навчальні програми, цільовою аудиторією яких будуть понад 100 тис. студентів, IT-фахівців і українських громадян в сфері інформаційних технологій. Також в рамках домовленості сторони домовилися впроваджувати інноваційні технології в Україні на загальнодержавному, регіональному та міжгалузевому рівнях. Зокрема - штучний інтелект, хмарні обчислення, Big Data та Інтернет речей.

Також Microsoft почне процес для реалізації офіційної підтримки ігрової платформи Xbox для українського ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали