29 Вересня 2020
Новини

Конституційний суд відклад розгляд закону про ринок землі. Чому?

Конституційний суд відклад розгляд закону про ринок землі. Чому?

Конституційний суд України відклав розгляд клопотання про конституційність закону про ринок землі. На засідання не зміг з'явитися представник президента в суді.

Про це повідомляє "Суспільне".

Представник президента в КСУ Федір Веніславський відправив до суду клопотання про неможливість бути присутнім на засіданні і перенесення розгляду. Судді його прохання задовольнили. Дата нового засідання поки невідома.

На початок процесу прийшли народні депутати від "Опозиційної платформи "За життя" і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, які і є ініціаторами розгляду закону.

Нагадаємо, в середині травня в КСУ надійшло конституційне подання 53 нардепів, які просили перевірити закон про ринок землі на відповідність Конституції. Воно надійшло від народних депутатів від "Опозиційної платформи - За життя".

Також на початку травня суд отримав подання про скасування закону про ринок землі від депутатів "Батьківщини" і членів депутатської групи "За майбутнє".

Закон про ринок землі парламент прийняв 31 березня 2020 року. Згідно з документом, ринок землі запрацює з 1 липня 2021 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: конституційний суд, ринок землі, закон
В тему