26 Вересня 2020
Новини

Розкрили деталі авіакатастрофи під Харковом

Розкрили деталі авіакатастрофи під Харковом

Рятувальники продовжують розбір завалів, чорні скриньки знайшли на борту літака.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"На цей час продовжуємо розбір завалів, знайдено 23 тіла загиблих. Двоє людей вижило, ще двох ми шукаємо", - сказав Геращенко.

Він додав, що лише після розшифровки бортових самописців можна буде говорити про повну картину того, що відбувається.

Натомість Міністр оборони Андрій Таран під час брифінгу на місці трагедії розкрив деталі аварії військового літака АН26 в Харківській області

За його словами, вчора екіпаж літака АН-26 ВСУ виконував штатний політ щодо навчання курсантів штурманській справі. Командир корабля мав наліт близько 800 годин.

За планом літак повинен був зробити до 10 зльотів та посадок по 15 хвилин кожна починаючи з 18:30 і до 23 годин, відпрацьовуючи стандартну процедуру навчання. Після кожної посадки літак оглядався технічними фахівцями та злітав знову.

Близько 20:38 (точний хронометраж буде опублікований) командир корабля повідомив диспетчеру про неполадки з лівим двигуном, однак був в цілому спокійний і готувався садити літак на одному двигуні, що передбачено технічними регламентами.

Видимість була ясною. Вітер мінімальний. Пілот, майор Богдан Кишеня сотні разів робив заходження на посадку на рідній для нього аеродром. Через 8-9 хвилин командир корабля сказав диспетчеру, що готовий до посадки.

Через хвилину-дві літак зник з радарів, впав на землю і загорівся. 

Зазначимо, урядова комісія з розслідування причин авіакатастрофи розпочала свою роботу. Керує комісією віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Як повідомив 24 канал, на місці авіакатастрофи військового літака АН-26 біля Чугуєва знайдено бортові самописці. Вони вціліли, але їх іще не вилучено з літака.

Інформацію про вцілілі чорні скриньки підтвердили в командуванні повітряних сил ЗСУ. 

За словами глави Міноборони Андрія Тарана, попередню причину катастрофи літака АН-26 можна буде назвати лише після розшифровки бортових самописців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: авіакатастрофа, харків, Надзвичайні події
В тему