26 Вересня 2020
Новини

Авіакатастрофа під Харковом: останні офіційні дані

Авіакатастрофа під Харковом: останні офіційні дані

У суботу вранці, 26 вересня, рятувальники знайшли тіло ще однієї людини, загиблої при аварії військового літака АН-26 в Харківській області. Пошуки ще двох осіб тривають.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"26 вересня о 09:00 під фюзеляжем знайдено тіло загиблого, пошуки ще двох осіб тривають. За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебували 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Знайдені тіла 23 загиблих, 2 людини постраждали", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері, 25 вересня, в Харківській області зазнав аварії літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. Знайдені тіла 23 загиблих, 2 людини постраждали, 2 пошуки людей тривають.

За наявною інформацією від пресслужби СБУ, навчальні польоти літака Ан-26 розпочались о 18:50 та мали тривати до 22:50. Навчальними планами передбачали підготовку курсантів як льотної, так і штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки.

За попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали – всі польоти виконував командир екіпажу й після виконання частини маршруту:

?? о 20:38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна,

?? о 20:40 – запросив захід на посадку,

?? о 20:43 – пройшов дальній привод,

?? о 20:45 – сталася авіакатастрофа.

Всього на борту літака перебувало 27 українців, з них - 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба та 7 членів екіпажу.

Прилад об’єктивного контролю літака («чорну скриньку») станом на 9:30 не знайшли. Для його пошуку вжито заходів з огородження та охорони місця падіння літака.

На місці події працюють офіцери Служби безпеки України, прокурори військової прокуратури та слідчі Державного бюро розслідувань.

Тривають першочергові слідчі дії. Обставини, причини та умови авіакатастрофи встановлюють.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: авіакатастрофа, харків, Надзвичайні події
В тему