23 Вересня 2020
Новини

В Україні масово штрафують водіїв: кого і за що

В Україні масово штрафують водіїв: кого і за що

В Україні почали масово штрафувати далекобійників. В період з 14 по 20 вересня через перевантаження було знайдено понад 445 порушень габаритно-вагових параметрів. Всього інспектори Укртрансбезпеки спільно зі співробітниками Нацполіції перевірили понад 26 тисяч фур на предмет порушень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Всього інспектори Укртрансбезпеки спільно зі співробітниками Нацполіції перевірили понад 26 тисяч фур на предмет порушень.

Як повідомляється, співробітники Укртрансбезпеки вирішили почати масові перевірки вантажних автомобілів. У результаті всього за тиждень їм вдалося виписати штрафів на 4,2 млн гривень.

Найбільшу кількість порушень виявлено в Одеській, Миколаївській та Волинській областях. А от, у порівнянні з минулим тижнем показники ефективності габаритно-вагового контролю покращилися у Волинській, Донецькій, Житомирській, Полтавській, Сумській і Чернівецькій областях.

Варто відзначити, що перевищення ваги, яку перевозять фурами, впливає на якість доріг у другу чергу після дотримання всіх норм при укладанні асфальту.

Які штрафи передбачені за порушення габаритно-вагових параметрів в Україні:

  • за перевищення від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • від 10% до 20% – 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • понад 20% – 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: водій, штрафи, Україна
В тему