18 Вересня 2020
Новини

На Волині безкоштовно перевірятимуть слух на сучасному обладнанні: де і коли

На Волині безкоштовно перевірятимуть слух на сучасному обладнанні: де і коли

Втрата слуху – поширена проблема у світі й в Україні. Тому з 21 вересня стартує безкоштовна акція, яка охопить 31 місто України. На Волині така акція пройде у двох містах: Луцьку та Ковелі.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кожна 10 людина у світі втрачає слух. В Україні – це кожна 8 людина.

На глухоту і різні порушення слуху хворіють понад 300 мільйонів осіб, і до 2050 року це число може зрости до 900 мільйонів осіб. При цьому лікарі запевняють, що в 60% випадків втраті слуху можна запобігти, якщо вчасно поставити діагноз.

Тому Громадська організація "Відчуй" розпочинає Всеукраїнський проєкт з безкоштовною перевіркою слуху. У Луцьку перевірятимуть слух 14 листопада, а наступного дня - у Ковелі.

Досвідчений фахівець у спеціально оснащеному аудіометричним обладнанням автомобілі – Кабінеті на колесах – за три місяці відвідає 31 місто України та зупинятиметься біля популярних точок міста аби безкоштовно перевірити слух усім охочим.

"На наші вуха постійно діють шуми, гучні звуки, фонові розмови. Тому випадки приглухуватості серед молоді стають все поширенішими. Саме тому ми створили проєкт "Кабінет на колесах", аби потурбуватися про здорове майбутнє нашої країни", – розповіла Людмила Пишна, засновниця організації "Відчуй".

Графік маршруту проєкту можна знайти за посиланням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, здоровий спосіб життя
В тему

Останні матеріали