17 Вересня 2020
Новини

Коли Луцьком почнуть курсувати нові тролейбуси

Коли Луцьком почнуть курсувати нові тролейбуси

У жовтні на дорогах Луцька з’являться нові тролейбуси.

Про це повідомив у соцмережах Григорій Недопад.

«Сьогодні оглянули хід виконання робіт по виробництву тролейбусів для лучан на підприємстві «Богдан Моторс». Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії, матимуть кондиціонери та підвищену зручність для пасажирів. Один такий тролейбус замінить орієнтовно 2,5 маршрутки», - йдеться у повідомленні.

Тролейбуси матимуть оригінальний дизайн і маркування, що по стилю відповідатимуть Луцьку. Кожен із них буде обладнано кондиціонерами, usb-портами для заряджання мобільних пристроїв.

«Нагадаю, ще у квітні ми підписали контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів між Луцькою міською радою та ДП "Автоскладальний завод № 1 "АТ "АК "Богдан Моторс". Для придбання нових тролейбусів з боку Луцької міської ради зроблено все аж до підписання контракту із постачальником. В міському бюджеті передбачено необхідні для цього кошти», - додає чиновник.

Надійшов і фінансовий транш від Європейського інвестиційного банку. Передбачено Тролейбуси у Луцьку з'являються партіями по шість одиниць. Перші два з першої поставки отримають у жовтні.

В цілому тролейбусний автопарк Луцька отримає 29 нових і сучасних низькопідлогових 12-метрових тролейбусів.

«Уже починаємо працювати над наступною фазою іншого міжнародного інвестиційного проєкту, що забезпечить можливість придбати ще 30 тролейбусів, 5 із яких будуть оснащені автономним ходом. Велика робота по залученню європейських коштів і реалізації проєкту проведена Департаментом економічної політики Луцької міської ради», - підсумував Григорій Недопад.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Григорій Недопад, луцьк, громадський транспорт
В тему

Останні матеріали