6 Грудня 2019
Новини

«Окремі перевізники бажають працювати «по-чорному», - Григорій Недопад

«Окремі перевізники бажають працювати «по-чорному», - Григорій Недопад

У Луцьку з 11 грудня перейдуть на повну безготівкову систему оплати за проїзд із використанням електронного квитка.

Про це на сторінці в Facebook написав перший заступник міського голови  Григорій Недопад.

«На жаль, є в місті перевізники, які відмовляються переходити на прозорі та чесні правила роботи, бажаючи і надалі приховувати свої доходи, ховати від лучан інформацію про реальну кількість прибутків, пасажирів та пільговиків. При цьому з року в рік такі недобросовісні перевізники шантажують все місто, вимагаючи підвищення вартості проїзду, спираючись на власні, нічим не обґрунтовані обрахунки. Такому шантажу час покласти край.

Ми довгий час йшли назустріч перевізникам, обговорювали та врахували всі вимоги перевізників і до сьогодні вели перемовини з представниками транспортних підприємств. Але окремі з них, на жаль, бажають працювати на темниках, «по-чорному», роблячи заручником власних амбіцій все місто», - зазначає Григорій Недопад.

Також у дописі попереджають лучан про можливі тимчасові складнощі у транспортній сфері, оскільки транспортні підприємства, які не встановили систем валідації, з 11 грудня працювати не будуть.

Натомість маршрутки підприємства «Санрайз» та комунальні маршрутні автобуси максимально закриють існуючі маршрути по місту Луцьку.

Наразі близько 70 маршрутних автобусів не мають системи валідації, а власники цих транспортних засобів не уклали договорів по встановленню систем валідації. Із 11 грудня ці маршрути максимально перекриють комунальними маршрутками та маршрутками підприємства «Санрайз».

«Просимо лучан поставитися із розумінням до ситуації, що ускладнюється небажанням деяких перевізників працювати за новими, прозорими правилами. Управлінням транспорту та зв’язку підготувало листи до Укртрансбезпеки та до управління поліції зі списками тих перевізників, які з 11 грудня робитимуть спроби нелегально перевозити людей. Таких перевізників будуть штрафувати, а їх діяльність зупинять. На випадки порушень нових правил користування громадським транспортом одразу реагуватимуть відповідні служби. Зауважу, власники карток лучанина із 11 грудня мають повне право вимагати у водіїв маршруток можливість безготівкової оплати за проїзд», - написав Недопад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, громадський транспорт
В тему