16 Вересня 2020
Новини

У Києві відкрили пам'ятну дошку Гонгадзе

У Києві відкрили пам'ятну дошку Гонгадзе

У Києві на будівлі Національної спілки журналістів України відкрили меморіальну дошку на честь журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це пише 24 канал.

На відкриття дошки прийшли пересічні громадяни, колеги та друзі. Присутніх обурювало, що за 20 років досі не названо замовників вбивства журналіста.

"Я вважаю, що вже прийшов час оприлюднити матеріали справ, як і оприлюднити те, що було зібрано слідчими. А зібрано було чимало, бо на різних проміжках часу зі справою працювали висококваліфіковані слідчі й вони зробили неможливе", – прокоментувала представниця сім'ї Гонгадзе Валентина Теличенко.

У Києві 16 вересня 2000 року зник журналіст і засновник "Української правди" Георгій Гонгадзе. У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту.

За вбивство Гонгадзе у 2008 році засудили трьох ексспівробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України: Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича. Суд призначив їм строки ув’язнення від 12 до 13 років за ґратами. У січні 2013 року до довічного ув’язнення засудили колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, журналісти, вбивство
В тему