14 Вересня 2020
Новини

Американська авіація патрулюватиме небо України

Американська авіація патрулюватиме небо України

Патрулювання українського повітряного простору бомбардувальниками військово-повітряних сил США стане регулярною практикою.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ, -  інформує "Суспільне".

Як повідомляється на Facebook-сторінці командування Повітряних сил ЗСУ, 14 вересня три B-52Н під прикриттям українських винищувачів вирушили до акваторії Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у галузі колективної безпеки.

"Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України, є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії", – підкреслили у Повітряних силах України.

Як зазначається у повідомленні, американські B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні й оперативні можливості для стримування Росії.

Boeing B-52 Stratofortress – американський стратегічний бомбардувальник, що стоїть на озброєнні ВПС США з 1955 року. Він може нести боєприпаси загальною масою до 31,5 тонн, зокрема, ядерне озброєння. Попри більш ніж 50-річну історію, B-52 досі є основним літаком дальньої бомбардувальної авіації американських ВПС поруч із надзвуковими B-1b Lancer, й залишатиметься таким щонайменше до 2030 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, школярі
В тему