26 Червня 2020
Новини

Скільки хворих на COVID-19 серед військових

Скільки хворих на COVID-19 серед військових

За останню добу у Збройних силах України виявили 3 нових випадки захворювання на коронавірус. Станом на 26 червня в лавах ЗСУ на COVID-19 хворіють 153 військових.

Деталі про коронавірус у ЗСУ

У Збройних силах одужати від коронавірусу вдалося 294 військовим, повідомляє пресцентр Командування Медичних сил ЗСУ

На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебуває 591 особа. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 178, – мовиться у повідомленні.

За минулу добу зареєстровано 3 нових випадків захворювання на коронавірус:

  • У Національному військово-медичному клінічному центрі "ГВКГ" лікується 1 військовослужбовець.
  •  У Вінницькій та Київській областях вдома лікуються 2 військових.

Стан здоров'я хворих оцінюють як задовільний. 

Смертельні випадки зараження: хронологія подій

Вперше коронавірус у ЗСУ виявили 2 квітня – майже за місяць після того, як в Україні підтвердили перший випадок коронавірусу. Тоді захворіла працівниця військового шпиталю на Хмельниччині.

Про першу смерть від коронавірусу у лавах військових стало відомо 7 квітня – померла працівниця однієї з військових частин Івано-Франківської області. З 20 березня жінка була на лікуванні вдома, однак за тиждень її стан погіршився і її госпіталізували до реанімації. 6 квітня вона померла.

16 квітня стало відомо про другу жертву коронавірусу у ЗСУ. У реанімаційному відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні помер чоловік, який мав супутні з вірусом хвороби. Симптоми у чоловіка з'явилися 1 квітня, а вже за тиждень його під’єднали до апарату штучної вентиляції легенів.

27 травня зафіксували третю смерть від коронавірусу у ЗСУ. Помер військовий у Львівській області. Тиждень він лікувався вдома, потім його госпіталізували, але від ускладнень чоловік помер. ПЛР-тестування показало коронавірусну інфекцію вже посмертно.

31 травня повідомили про четверту смерть у лавах ЗСУ – у реанімації помер військовий з Чернівецької області. Від 22 травня він лікувався вдома, а через п'ять днів опинився у лікарні через погіршення здоров'я. Врятувати чоловіка не вдалося, медики зазначають, що у нього були супутні хронічні захворювання.

18 червня стало відомо про п’яту смерть військового від COVID-19. У військово-медичному центрі Києва помер начальник Львівського військового госпіталю Іван Гайда. Коронавірус у нього виявили 4 червня. Врятувати його життя не вдалося, у військового були супутні захворювання.

Яка ситуація з коронавірусом в Україні?

Станом на 26 червня в Україні підтвердили 41 117 випадків інфікування, 18 299 осіб одужали, однак 1086 – померли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: збройні сили україни, коронавірус
В тему