14 Вересня 2020
Новини

Як виглядав Дубенський замок 90 років тому

Як виглядав Дубенський замок 90 років тому

Не далеко від Луцька, у Рівненській області знаходиться Дубенський замок. Твердиня має давню історію.

Сьогодні замок знаходиться в доброму, доглянутому вигляді та користується популярністю не лише серед українських, а й зарубіжних туристів.

Для того, щоб наші читачі краще познайомились із пам’яткою, пропонуємо їм переглянути ретро фото Дубенського замку, що датуються 1920-1930-ми роками. В ті часи місто Дубно було в складі Волинського воєводства.

На території Дубенського замку розташовані два палаци: з південного боку — палац князів Острозьких. Навпроти нього — палац князів Любомирських.

Дубно відоме в писемних джерелах з 1100 року, проте археологічні знахідки свідчать про те, що люди тут селились набагато раніше.

Перший замок в Дубно виник у Х ст., як фортеця волинян. Проте він був зруйнований у ХІІІ ст.

1492 рік дослідники вважають датою побудови Дубенського замку на Волині.

Під замком були прокладені широкі кам'яні підземні ходи-тайники, куди під час ворожих нападів ховалися місцеві жителі зі своїм майном.

Відомо, що станом на 1930 рік в м. Дубно мешкало 9146 мешканців. Тоді в Дубно знаходились міський магістрат, міський суд, повітове староство, повітова команда Польської державної поліції, фінансово-податкове управління, повітова земська управа, карно-слідча в'язниця, окружна шкільна інспекція.

Дубенський замок

Джерело фото: https://www.facebook.com/dubnofort/

Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, Замки, історія
В тему