9 Вересня 2020
Новини

В Україні власників тварин, які не прибирають за ними на вулиці, хочуть штрафувати

В Україні власників тварин, які не прибирають за ними на вулиці, хочуть штрафувати

Група нардепів зареєструвала законопроєкт, що передбачає відповідальність для господарів тварин, які не прибирають її екскременти в місцях загального користування.

Про це йдеться у тексті законопроєкту, - пише НВ.

Документ передбачає доповнення статті 154 Кодексу про адміністративні порушення новою нормою. Власнику домашньої тварини, який не прибирає її екскременти в місцях загального користування, на дитячих і спортивних майданчиках, зупинках громадського транспорту, в підземних переходах, на тротуарах і в зонах відпочинку, загрожуватиме штраф у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн).

При повторному порушенні будь-якого правила утримання домашніх тварин власника можуть оштрафувати на суму від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн.

Також ініціатори законопроєкту пропонують збільшити відповідальність за незаконне вивезення і ввезення до України тварин і рослин і порушення правил їх утримання.

«Мета законопроєкту - створення ефективного механізму для залучення власника до відповідальності за недбале або жорстоке поводження з домашньою або дикою твариною, яка утримуєтьмя в неволі, за порушення правил утримання таких тварин, неналежне переміщення таких тварин, неналежні умови утримання тварин, неналежне поводження з ними», - йдеться в пояснювальній записці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, штрафи, тварини
В тему