5 Вересня 2020
Новини

Чому через вибори зупинять навчання в школах?

Чому через вибори зупинять навчання в школах?

В Україні через проведення місцевих виборів можуть призупинити навчання в школах, де будуть дільничні виборчі комісії.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль  додав, що в уряді «повноцінно готуються» до виборів.

"Ми розробляємо алгоритми, протоколи, як все повинно відбуватися в цих умовах. Велика кількість дільничних виборчих комісій знаходиться в навчальних закладах. Ми також зараз працюємо з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством освіти над тим, щоб, можливо, на кілька днів призупинити навчальний процес там, де будуть дільничні виборчі комісії", – сказав він.

Також Шмигаль зазначив, що місцеві вибори в Україні відбудуться, але ситуація з пандемією COVID-19 може вплинути на роботу виборчих дільниць.

"На жаль, ми сьогодні не можемо спрогнозувати точно, в яких регіонах буде "червоний" рівень, де може бути захворювання в дільничних виборчих комісіях. Це теж можливо – все живі люди, і працівники дільничних виборчих комісій також, навіть при дотриманні всіх безпечних режимів , можуть піддаватися цієї хвороби ", – повідомив глава уряду.

При цьому Шмигаль зазначив, що через непередбачені обставини можуть не працювати деякі ділянки.

"Тому ось це основний виклик – чи зможемо ми одночасно у всіх громадах провести вибори, можливо десь в зв'язку з таким форс-мажором можуть бути не в робочому стані дільничні виборчі комісії", – резюмував прем'єр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, школа, вибори, Денис Шмигаль
В тему