1 Вересня 2020
Новини

В Україні можуть підвищити пенсії. Кому?

В Україні можуть підвищити пенсії. Кому?

В Україні можуть підвищити пенсії, але не всім категоріям населення.

Йдеться про доплати до пенсій для пенсіонерів старше 75 років подібно до того, як у 2020 році вони були введені для пенсіонерів старше 80 років.

Третьякова пояснила, що люди, яким більше 75 років, працювали за радянських часів, коли не було високих заробітних плат, тому їх пенсія зараз не є справедливою.

Згідно з даними Держстату, на кінець 2019 року в Україні було 9,98 млн осіб старше 60 років і 7,15 млн осіб старше 65 років.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков під час брифінгу після засідання 1 вересня сказав, що йому не відомі деталі пропозиції Третьякової, а також, де будуть взяті гроші на доплати.

"Щоб компетентно говорити з питання, потрібно розуміти позиції і Мінфіну, позицію Мінсоцполітики, профільних комітетів, і виходячи з цього розуміти, якими засобами ми зможе оперувати в наступному році. З урахуванням підготовки бюджету на 2021 рік, це можливо, але потрібно буде виходити більш конкретно, з реалій, в яких ми будемо опинятися", – сказав Разумков.

Третьякова нагадала, що в 2020 році Рада ухвалила два закони, згідно з якими люди старше 80 років додатково отримали не тільки доплату в 1 тис. грн, яка була надана одноразово майже 5 млн пенсіонерів, а й доплату в розмірі 500 грн на місяць до пенсії довічно .

"А тому, кому 80+ і він самотній, ще встановлена доплата на догляд – більше 700 грн на місяць", – сказала Третьякова.

За її словами, компенсатори були знайдені, в тому числі з грошей, які виділяються на соціальну політику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, пенсії, економіка
В тему