26 Серпня 2020
Новини

В Україні з'явиться нова соцслужба

В Україні з'явиться нова соцслужба

Кабмін схвалив створення Національної соціальної сервісної служби.

Новий орган створять шляхом реорганізації Державної соціальної служби. Про це повідомляє "ТСН". 

Так, концепція пропонує утворити Національну соціальну сервісну службу України (Нацсоцслужба) шляхом реорганізації Державної соціальної служби. Нацсоцслужба як центральний орган виконавчої влади реалізуватиме державну політику у сфері соціального захисту населення та здійснюватиме державний контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки.

Водночас планується створити територіальні органи Нацсоцслужби на регіональному та субрегіональному рівнях і забезпечити безперервність та послідовність реалізації держполітики у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей.

Окрім того, документом передбачені скорочення працівників у сфері соцзахисту.

"Концепція реалізації державної політики соціального захисту передбачає... уникнути дублювання функцій з питань соціального захисту населення між місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, нераціонального використання кадрових і фінансових ресурсів", - зазначається у повідомленні.

Також концепцією заплановано зробити максимально доступними сервіси надання соціальної підтримки і забезпечити дієвий контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки, за дотриманням прав дітей.

Водночас на брифінгу за результатами засідання уряду міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що центральний апарат служби буде створено у кількості 120 осіб. 

"Також ми передбачаємо утворити 25 територіальних органів національної соціальної сервісної служби в усіх областях та місті Києві", - додала Лазебна. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, соцвиплати
В тему