21 Серпня 2020
Новини

Шмигаль розповів, на скільки зросте «мінімалка» у 2021 році

Шмигаль розповів, на скільки зросте «мінімалка» у 2021 році

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, коли планують підвищити мінімальну заробітну плату. Він переконав, що це нормально впливатиме на українську економіку і не тиснутиме на інфляцію. »

Про те, що підвищення заплановані на січень та липень 2021 року глава уряду розповів в інтерв'ю Укрінформу.

Відтак, вже в кінці січня – на початку лютого 2021 року українці отримають мінімальну зарплату у розмірі 6 тисяч гривень.

"Так ми частково простимулюємо сезонне післяноворічне падіння споживчого попиту в цей період", – пояснив Шмигаль.

Також він додав, що подальше підвищення заплановане на липень 2021 року. Якраз тоді, коли люди планують відпустки та "ділове життя в країні завмирає".

"В обох випадках, економіка не отримає надмірного інфляційного тиску", – запевнив Шмигаль.

За його словами, в уряді проаналізували наслідки й переваги поступового збільшення рівня мінімальної зарплати. І підняття з 4723 гривень до 5000 гривень буде майже непомітним цьогоріч як для економіки країни, так і для людей.

Він пояснив, що через низку інфляцію в Україні низька інфляція сповільнюється споживчий попит та економіка "охолоджується". Це передує економічній кризі.

"Тоді починаються проблеми у підприємств з зарплатами, у банківської системи з обіговим капіталом, потім настають банкрутства. Тому наше завдання сьогодні розігріти економіку і підвищити споживчий попит", – підкреслив Шмигаль.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: зарплата, Денис Шмигаль, українці
В тему