21 Серпня 2020
Новини

З настанням опалювального сезону платіжки українців навіть із субсидіями будуть більшими. Чому?

З настанням опалювального сезону платіжки українців навіть із субсидіями будуть більшими. Чому?

В Україні змінили форму розрахунку субсидії та скоротили розмір соціальної допомоги. Це може призвести до того, що деяким користувачам доведеться платити на 40% більше.

Про це пише видання OBOZREVATEL.

На цей момент більшість українців ще не відчули, що формула змінилася, а от з настанням опалювального сезону платіжки стануть більше в середньому на 500 гривень.

Для того, щоб розрахувати розміри субсидії для кожної окремої сім'ї, потрібно дохід на одного члена сім'ї розділити на два прожиткових мінімуми, а потім помножити на 15%. Якщо середній дохід на одного члена сім'ї становить близько 3 тисяч гривень, то родина може платити за комунальні послуги не більше 11,6% від свого доходу.

Якщо сукупний дохід дорівнює 9 тисячам гривень, то взимку на комунальні послуги піде 1044 гривні. Все, що зверху цієї суми повинна покривати субсидія. Однак це діє тільки в межах соціальних нормативів споживання.

У новій формулі замість коефіцієнта у 15% встановлять 20%, а це означає, що з 9 тисяч гривень сукупного доходу сім'я повинна буде віддавати вже не 11,6%, а 15,4% від сукупного доходу.

Розмір субсидії тепер будуть враховувати, як частину доходу дому. І це призведе до того, що розмір допомоги стане набагато менше.

"Припустимо багатодітна сім'я подає документи на отримання державної допомоги як малозабезпечена. За новими правилами їм у доходи впишуть ще й субсидію, а загальний розмір допомоги на дітей зменшується. Вони кажуть, що збільшили допомогу на дітей до 2,5 прожиткових мінімумів. Але по факту вони включили в доходи субсидію і таким чином абсолютно нівелювали яке-небудь підвищення", - пояснив ексміністр соціальної політики Андрій Рева.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці, субсидії, виплати
В тему

Останні матеріали