17 Серпня 2020
Новини

Вибухи в Бейруті: заарештували очільника митниці, що знав про загрозу

Вибухи в Бейруті: заарештували очільника митниці, що знав про загрозу

Ліванський суд видав ордер на арешт очільника митниці Бадрі Дахера.

Дахера затримали через кілька днів після вибуху. Він залишатиметься під вартою до закінчення розслідування, передає Суспільне.

Наразі ліванські слідчі намагаються з'ясувати, чому в порту міста зберігалося майже 3 тис. тонн вибухонебезпечних речовин. Згідно зі знайденими документами, чиновники знали про зберігання 2 750 тонн аміачної селітри на портовому складі.

Як відзначив президент Лівану Мішель Аун, розслідування вибуху "дуже складне" та потребує часу. За його словами слідчі мають визначити обставини зберігання вантажу, його походження і умови відвантаження та відповідальних за безпеку зберігання.

Аун повідомив, що проводити розслідування допомагають Федеральне бюро розслідувань США та французькі слідчі. Як наголосив президент, "вони мають більше можливостей з'ясувати подробиці того, яким чином судно опинилося тут, звідки воно та кому належить".

Що відомо

  • 4 серпня у столиці Лівану Бейруті пролунав вибух. Потужна вибухова хвиля поширилася на центр міста й передмістя, пошкодивши будівлі та машини в радіусі десяти кілометрів. Внаслідок вибуху загинули 178 людей.
  • Ліванська влада заявила, що в порту вибухнули 2750 тонн конфіскованої аміачної селітри, яка зберігалася неналежним чином. Вантаж конфіскували у 2014 році з судна, що належало російському бізнесмену Ігорю Гречушкіну.
  • Після вибухів затримали 16 співробітників порту Бейрута. Всього допитали 18 осіб.
  • На тлі антиурядових акцій через вибух селітри в порту Бейрута Кабінет міністрів Лівану у повному складі пішов у відставку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибух, Надзвичайні події
В тему