17 Серпня 2020
Новини

Українці не хочуть вакцинуватись від коронавірусу. Чому?

Українці не хочуть вакцинуватись від коронавірусу. Чому?

Київський міжнародний інститут соціології проводив дослідження з приводу вакцини від коронавірусу. В ході опитування найчастіше учасники вказували, що це вигадана епідемія і небезпека від коронавірусу перебільшена.

Про це пише Суспільне.

47% опитаних Київським міжнародним інститутом соціології громадян України готові зробити безкоштовне щеплення від коронавірусу у 2021 році вакциною, схваленою Всесвітньою організацією охорони здоров'я. 42% не збираються цього робити.

"Готові наступного року зробити безкоштовне щеплення менше половини українців — 47%. Не будуть цього робити 42%", — йдеться у повідомленні КМІС.

Згідно з ним, тим респондентам, які не будуть робити щеплення від коронавірусу, поставили питання про причини такого рішення (кількість відповідей не обмежувалась). Найчастіше учасники дослідження вказували, що це вигадана епідемія, небезпека від коронавірусу перебільшена (33%).

За даними соцілогів, 21% опитаних вважають, що під виглядом вакцинації від коронавірусу можуть зробити щось інше; 20% притримуються думки, що вакцину від коронавірусу не можна перевірити так швидко, і вони побоюються, що вона буде небезпечною; 18% думають, що вакцину не можна розробити так швидко, вона не буде захищати від інфекції; 17% вказують, що вони в цілому проти щеплень, шкоди від них більше, ніж користі.

13% опитаних КМІС заявили, що їм не потрібне щеплення, оскільки вони мають хороше здоров'я; 11% бояться інфікуватися коронавірусом через щеплення, а 8% вважають, що вони вже перехворіли коронавірусом, тож мають імунітет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вакцинація, карантин, коронавірус
В тему