15 Серпня 2020
Новини

Лукашенко провів телефонну розмову з Путіним: загроза не тільки Білорусі

Лукашенко провів телефонну розмову з Путіним: загроза не тільки Білорусі

Лукашенко і Путін провели телефонну розмову. Говорили про події в Білорусі та ймовірні протести у Росії.

Про це інформує Новое время.

Повідомляється, що політики розмовляли про події в Білорусі та поза її межами.

 "Фактично за сценарієм розгортається агресія проти Білорусі. Треба зв'язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз. Тому що це вже загроза не тільки Білорусі", - заявив Лукашенко на нараді в Мінську раніше.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного лідера Олександра Лукашенка.

У ЦВК Білорусі стверджують, що перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,1% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тіхановська нібито набрала 10,1% голосів.

Опозиція не згодна з оголошеними результатами і вважає, що перемогу здобула Тіхановська.

Білоруси шостий день протестують, вимагаючи чесних виборів без участі чинного президента Олександра Лукашенка і звільнення політв'язнів.

Учасників протестів жорстко розганяли, б’ючи і застосовуючи світлошумові гранати, гумові кулі, сльозогінний газ і водомети. Силовики нападали не тільки на учасників протесту, але і на випадкових людей, затримували журналістів, забирали відзнятий матеріал. Лукашенко назвав протестувальників «людьми з кримінальним минулим» і «безробітними».

13 серпня силовики змінили тактику — відкритих нападів стало менше, замість силових розгонів людей іноді просили просто відійти з дороги. Голова верхньої палати парламенту Білорусі Наталія Качанова від імені Лукашенка заявила, що він «почув трудові колективи» і «доручив розібратися з затриманнями».

У ніч на 11 серпня під час протестів у Мінську загинув один протестувальник. Також з’явилася інформація про другого загиблого в Гомелі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, олександр лукашенко, володимир путін, росія
В тему