10 Серпня 2020
Новини

Сільського голову з Рівненщини судитимуть за перевезення бурштину

Сільського голову з Рівненщини судитимуть за перевезення бурштину

Прокуратурою Рівненської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного із сільських голів Дубровицького району. Його звинувачують у перевезенні бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Про це повідомляють на сайті прокуратури Рівненської області.

Чоловіка викрили у січні цього року, коли поліцейські зупинили його автомобіль поблизу села Великий Житин у Рівненському районі. У салоні транспортного засобу виявлено та вилучено 3 мішки бурштину-сирцю загальною вагою майже 30 кілограмів, орієнтовною вартістю 30 тисяч доларів США.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: бурштин, рівне, прокуратура, суд
В тему