7 Серпня 2020
Новини

В Україну все більше повертається зрадників, – журналіст

В Україну все більше повертається зрадників, – журналіст

Колишній лідер УНА-УНСО Едуард Коваленко, який був засуджений на п'ять років за антидержавну діяльність і спробу зриву мобілізації, а в 2019 році – виданий Росії в рамках обміну полоненими з "Л/ДНР", повернувся в Україну. Тут він зібрався брати участь у виборах.

Відомо, що його партія "Спас" виступає за приєднання України до Росії, тобто, "за ліквідацію державності". Про це на своєму каналі в YouTube розповів журналіст Денис Казанський.

"Пособник окупантів спокійно повернувся в Україну і гуляє на свободі. Зараз перебуває в Херсонській області і вже оголосив про те, що збирається брати участь в майбутніх виборах разом зі своєю партією "Спас", – зазначив він.

За словами журналіста, Коваленко – дивовижний персонаж. Його він називає "провокатором зі стажем".

"Ще в 2004 році, будучи членом УНСО, зображував затятого українського нациста і марширував із символікою СС, щоб у такий спосіб компрометувати Ющенка й "помаранчеві" партії. Після початку подій 2014 року – відкрито підтримував агресію проти України і бойовиків "Л/ДНР", – нагадав Казанський.

Він також додав, що після обміну полоненими, коли Коваленка було передано в Луганськ, той роздавав інтерв'ю ЗМІ "ЛНР", де підтвердив, що спеціально займався провокаціями в Україні, "зображував нациста, щоб розпалювати істерію і протистояння в суспільстві, стравлювати людей". Водночас бойовиків "Л/ДНР" чоловік називав "борцями за незалежність" від України.

Тепер же, підкреслив журналіст, він повернувся в Україну і збирається увійти в місцеву владу в області, прилеглій до окупованого Криму з партією "Спас", яка, на відміну від "Русского блока" і КПУ, так і не була ліквідована.

"Якесь безумство. Виходить, що участь в обміні дає злочинцям імунітет і якусь індульгенцію. Можна творити, що завгодно, але якщо Росія зажадає тебе звільнити – то тебе випустять і можна буде відкрито займатися антидержавною діяльністю", – обурився Кащанскій.

У переддень чергового обміну полоненими між Києвом і "Л / ДНР", який напередодні анонсував глава Офісу президента Андрій Єрмак, журналіст назвав цей процес "фактично шантажем".

"Бойовики беруть в заручники наших громадян і погоджуються їх відпустити тільки в обмін на своїх спільників, тому ми змушені час від часу передавати в ОРДЛО терористів, вбивць, зрадників та іншу падаль. Але тепер виходить, що участь в обміні звільняє від відповідальності за державну зраду ... " – підсумував Казанський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, звільнення
В тему