6 Серпня 2020
Новини

Чи закриють в Україні храми на карантин

Чи закриють в Україні храми на карантин

МОЗ не заборонятиме відвідування церков під час адаптивного карантину. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, - пише УП.

Проте під час богослужінь потрібно краще стежити за виконанням епідеміологічних правил.  

Так очільник МОН відповів на запитання про закриття храмів під час під час брифінгу у Львові.

"Я навіть не знаю, як це коментувати. Яке закриття церков? Це вже хтось щось самостійно придумав... Звинувачень на адресу церков я ніколи не робив. У висновках епідеміологічних розслідувань зазначено, що посилення розповсюдження коронавірусу відбувається за рахунок транспорту. В деяких районах ми фіксуємо, що це відбувається під час богослужінь.

Я сам зокрема є людиною, яка ходить в церкву, і теж інколи спостерігаю недотримання тих правил, які у нас встановленні. Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити", –  зазначив Степанов.

Раніше під час під час традиційної селекторної наради під головуванням президента України очільник МОЗ повідомив, що головною причиною зростання кількості хворих на Заході, особливо в селах, є богослужіння.

При цьому Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій публічно відреагувала на звинувачення міністра охорони здоров’я. 

"Від початку карантину в Україні Церкви і релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності. 

Багато релігійних громад організували онлайн-трансляції своїх богослужінь, а допуск віруючих у храми і молитовні будинки відбувається за умови наявності захисної маски, з дотриманням рекомендованої урядом дистанції та використанням антисептичних засобів", – зазначили у повідомленні. 

У ВРЦіРО кажуть, що готові до діалогу з МОЗ заради того, щоби ризики поширення інфекції усувалися шляхом ефективної практичної взаємодії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, Україна, церква
В тему