4 Серпня 2020
Новини

У Києві спіймали бойовика «самооборони Криму»

У Києві спіймали бойовика «самооборони Криму»

У Києві затримали учасника незаконно створеного збройного формування "самооборона Криму".

З 2014 року вони допомагали Росії в окупації півострова. Про це у 4 серпня повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіціі в АРК і Севастополі – начальник слідчого управління Сергій Пантелеєв.

"Отриману інформацію, що в Києві перебуває учасник незаконно створеного збройного формування "самооборона Криму" – підтверджено! Далі обшук, підозра та арешт!" – написав Пантелеєв, не уточнюючи всі обставини затримання.

У Головному управлінні Національної поліції України в АРК і Севастополі роз'яснили, що затриманий є громадянином України. Він, будучи бійцем так званої "самооборони Криму", і маючи вогнепальну, вибухову й іншу зброю, разом з іншими бойовиками проходив службу на блокпосту, розташованому на східному в'їзді в Ялту, поблизу смт. Массандра в Криму.

"При цьому, підозрюваний здійснював незаконну перевірку документів громадян, обшук їх транспортних засобів, з метою виконання завдань незаконного створених на тимчасово окупованій території АР Крим органів влади громадсько – політичного характеру методами військових операцій.

У подальшому, після окупації території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, підозрюваний займав посади у незаконно створених окупаційних органах влади. У 2016 році від окупаційної влади він отримав медаль "За возвращение Крыма", – уточнили в поліції.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили та вилучили речі і документи, що є доказами його протиправної діяльності. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь в незаконно створеному збройному формуванні), за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до восьми років. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, крим
В тему