4 Серпня 2020
Новини

Чи відповідатиме місцева влада Луцька за бунт проти посилення карантину

Чи відповідатиме місцева влада Луцька за бунт проти посилення карантину

У МВС вважають, що мери будуть відповідати за кожного померлого від коронавірусу, але юристи дотримується іншої думки.

Через те, що влада Луцька проти обмежень, пов'язаних з "червоною зоною" карантину, вона не буде нести адміністративної відповідальності, - пише Обозреватель

"Керівники міст керуються тільки законом, а не постановами. У зв'язку з тим, що в Україні немає закону з цього приводу, дана постанова може розглядатися лише як рекомендація. З юридичної точки зору, за її невиконання не передбачено ніякої юридичної відповідальності.

Може бути лише кар'єрна або етична відповідальність. Керівництво міста не можуть притягнути до адміністративної відповідальності, оскільки вони не порушили закон. Як можна порушити те, чого немає у природі? ", - запитує він.

На його думку, після події мери областей можуть ігнорувати не тільки ці, але й інші розпорядження.

"Вони можуть ігнорувати все, включаючи раніше прийняті рішення з різних питань, якщо вони вважають, що юридично вони не несуть ніякої відповідальності", – додав він.

Коментуючи ситуацію з розподілом країни на карантинні зони, глава правозахисної громадської організації "Дело принципа" Олександр Гуміров зазначив, що він цілком і повністю підтримує мерів, які відмовляються виконувати карантинні обмеження.

"Я підтримую кожного, хто ще зберіг здоровий глузд і здатний усвідомлювати очевидні речі. Карантин абсолютно незаконний, нерозумний і неадекватний. Він не дає можливості впоратися з загрозами, від яких він повинен захищати, а також не відповідає юридичному визначенню поняття "правопорядок ".

Вимоги такого карантину неможливо виконати. Кожен, хто їх виконує або вимагає від інших їх виконання, з точки зору Конституції України є злочинцем", – додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, карантин
В тему

Останні матеріали