31 Липня 2020
Новини

Закон про релігійні держсвята в Україні: пояснили, як працюватиме закон

Закон про релігійні держсвята в Україні: пояснили, як працюватиме закон

У Зеленського пропонують надати державний статус окремим релігійним святам.

Це дасть юридичну можливість роботодавцям надавати вихідний день працівнику, який відзначатиме одне з цих свят. Пропонується визнати державними свята Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду. Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Як пояснив Жовква, такий закон продемонструє відданість України принципам рівності, толерантності та взаємоповаги та надасть змогу забезпечити дотримання традицій святкування, а представники релігійних громад зможуть реалізувати своє право на вільне віросповідання.

"Філософією цього документа є побудова в Україні мультиконфесійного толерантного суспільства відкритого типу. Адже саме такі принципи втілені у розвинутих демократичних країнах", - зазначив він.

За словами Жовкви, в Україні десятиліттями панувала ідеологія "державного атеїзму", яка спотворила ставлення людей до окремих релігійних течій.

"У країнах Євросоюзу існують глибокі традиції поваги до релігій та релігійних конфесій. Їхні права закріплені у відповідних законодавчих актах, а суспільство поважає кожну людину, незалежно від її релігійних переконань", - додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, свято, релігія, Україна
В тему