31 Липня 2020
Новини

На Закарпатті затримали лікаря, який переховувався від покарання за смерть пацієнтки

На Закарпатті затримали лікаря, який переховувався від покарання за смерть пацієнтки

У Хусті затримали лікаря районної лікарні, який переховувався від покарання за смерть породіллі.

Про це повідомили у поліції області.

"Попередньо суд виніс чоловікові вирок, за яким його було визнано винним у неналежному виконанні професійних обов'язків. Йдеться про смерть породіллі, яка була пацієнткою даного лікаря. Судом медикові було призначено міру покарання - 1 рік позбавлення волі. Також чоловіка зобов’язали виплатити моральну та матеріальну шкоду родичам померлої. Проте медик переховувався від виконання вироку суду", - йдеться у повідомленні.

Жінка померла ще у липні 2017 року. Під час пологів у 23-річної породіллі трапилась сильна внутрішня кровотеча — цього вчасно не побачили лікарі, тому за кілька годин після народження дівчинки жінка померла.

Тячівський районний суд ще раніше визнавав лікаря винним у неналежному виконанні професійних обов'язків, але той подав апеляцію до Львівського апеляційного суду. 26 червня 2020 року апеляційна установа підтвердила вирок суду першої інстанції. Медику призначили покарання у вигляді року позбавлення волі — це найвище покарання за відповідною статтею.

Також, відповідно до вироку суду, лікар та Хустська районна лікарня мають сплатити потерпілим 1,2 мільйона грн моральної шкоди, 45,3 тисячі грн матеріальної шкоди та понад 31 тисяч грн шкоди завданої смертю матері її неповнолітнім дітям. Лікаря також зобов’язали сплачувати ¼ частини заробітної плати на утримання трьох дітей померлої породіллі.

Після рішення суду медик почав переховуватися. Вчора, 30 липня, невідомий повідомив у поліцію, що розшукуваний може перебувати в місцевій лікарні. Там його й знайшли. Зараз він перебуває під наглядом медиків через погіршення стану здоров'я.

Також його охороняють поліцейські. Як тільки стан чоловіка покращиться, його відправлять відбувати покарання.

Як пише хустський новинний сайт Hustpost, обвинувачений — акушер-гінеколог Олександр Безручко. З обвинуваченням він категорично не погодився та стверджував, що діяв згідно з наказами МОЗ України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, смерть, кримінал, Лікарі, суд
В тему