31 Липня 2020
Новини

Польща виступила проти «Північного потоку-2»

Польща виступила проти «Північного потоку-2»

Польський концерн PGNiG вирішив взяти участь в суді у справі про звільнення російського газопроводу в обхід України "Північний потік – 2" від вимог оновленої Газової директиви ЄС.

Про це повідомив голова правління компанії Єжи Квечінський, - пише Обозреватель

За його словами, PGNiG і дочірня компанія PST вже подали до Вищого суду Дюссельдорфа заяву про активну участь у розгляді.

Квечинський пояснив, що це дасть можливість захистити інтереси Польщі і польських підприємств.

Росія прагне завершити будівництво проекту "Північний потік-2", який повинен транспортувати газ до Європи по дну Балтійського моря. Газопровід готовий на 90%. Зараз Москва сподівається завершити проєкт за допомогою своїх власних кораблів.

Раніше стало відомо, що Оператор проекту будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" компанія Nord Stream 2 AG подала апеляцію на рішення суду Євросоюзу, який вирішив не розглядати позов проти дії норм Газової директиви щодо трубопроводу.

8 лютого 2019 року Париж і Берлін підготували компромісний варіант поправок до газової директиви ЄС, які дозволять їх затвердити, однак залишать Берліну широкі можливості для реалізації проекту "Північний потік-2".

13 лютого Рада ЄС та Європарламент попередньо схвалили посилення газової директиви Євросоюзу на підставі значно доопрацьованого і пом'якшеного проєкту поправок, розробленого Німеччиною і Францією.

21 лютого Рада Європейського Союзу схвалила поправки до газової директиви, які зачіпають "Північний потік-2". Йдеться про компромісний варіант поправок, що передбачає посилення вимог до нового проєкту російського газового монополіста "Газпрому".

19 березня Комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики підтримав проєкт поправок до газової директиви ЄС, яка може створити перешкоди для "Північного потоку-2".

1 травня 2020 року стало відомо, що німецьке Федеральне мережеве агентство планує відхилити заявку компанії Nord Stream 2 AG на звільнення від норм газової директиви ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: газ, польща, Світ
В тему