29 Липня 2020
Новини

Вступникам з окупованих територій виділять додаткові державні місця

Вступникам з окупованих територій виділять додаткові державні місця

Для вступників з окупованого Донбасу та Криму виділять близько восьми тисяч додаткових місць на державній форма навчання.

Про це інформує  Суспільне.

"По тих 105 ВНЗ, які до прийняття закону по вступу з тимчасово окупованих територій були акредитовані, там було 20% квота. Для тих, хто до них приєднався — буде 10%. Але загальна кількість місць — це приблизно 8 тисяч", — повідомив тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет під час брифінгу 29 липня.

Він наголосив, що ці місця є додатковими, які уряд виділив спеціально по квоті-2 для вступників з тимчасово окупованих територій. Шкарлет також додав, що торік лише близько двох тисяч вступників з непідконтрольних територій виявили бажання навчатися в українських вузах.

Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров зазначив, що цьогоріч конкурсний бал при поданні заяви на бюджетне місце становитиме не менше 125 балів. Якщо вступник має меншу кількість балів, він може розраховувати на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб.

"За підтримки уряду України, вступники отримали більшу кількість місць для вступу на бакалавра і магістра на основі повної загальної освіти", — додав він.

Шаров додав, що вперше з 2003 року на 11% зросла кількість випускників 11 класів закладів загальної середньої освіти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: навчання, освіта, студенти, зно
В тему