28 Липня 2020
Новини

Річниця Хрещення Русі: як її святкують в Україні

Річниця Хрещення Русі: як її святкують в Україні

Через коронавірус в Україні відмовилися від масових святкувань річниці Хрещення Русі.

У Києво-Печерській лаврі пройшла служба на чолі з митрополитом Онуфрієм. У Михайлівському Золотоверхому монастирі літургію осолив Епіфаній. Якщо у лаврі обмежилися святуванням у межах храму, то у монастирі запланували похід на Володимирську гірку.

У Києво-Печерській Лаврі пройшла святкова служба з нагоди 1032-річчя Хрещення Русі, повідомляють у телеграм-каналі PavlovskyNews.

Богослужіння очолив предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій. На відео з літургії помітно, що віряни стоять на вулиці. Значна частина одягнула маски.

У Михайлівському Золотоверхому монастирі пройшло святкове богослужіння, яке очолив глава ПЦУ митрополит Єпіфаній.

"Через карантинних обмежень людей просили залишатися вдома і дивитися онлайн-трансляцію. Проте до початку служби народ з'їхався цілими делегаціями", – йдеться у PavlovskyNews.

Віряни не дотримувалися соціальної дистанції та майже не використовували маски.

Крім того, Епіфаній вирішив не обмежуватися лише літургією у храмі. Запланована служба поблизу пам'ятника князю Володимиру. Похід на Володимирську гірку відбудеться о 13:00. Туди також запросили представників ЗМІ.

Через епідемію коронавірусу вшанування річниці Хрещення Русі вирішили провести скромніше. Від масових заходів у центрі столиці відмовилися.

Аналогічна ситуація й у регіонах – хресні ходи там також не анонсували.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: яке сьогодні свято, Україна
В тему

Останні матеріали