24 Липня 2020
Новини

В Україні на ремонт доріг витратять 35 млрд грн з «коронавірусного» фонду

В Україні на ремонт доріг витратять 35 млрд грн з «коронавірусного» фонду
Уряд розподілив 66 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Так, 16 мільярдів уряд виділив на систему охорони здоров’я: на захисний одяг для медиків, виплати підвищених заробітних плат, закупівлю обладнання.

Для фінансування фонду з безробіття направили приблизно 7 млрд гривень, з яких 2,7 млрд — на допомогу з часткового безробіття. Ще 1,2 млрд гривень виділили Мінсоцполітики для ФОПів, які не можуть працювати через карантин та мають дітей до 10 років. А 2,5 млрд спрямували на доплати військовим, поліцейським та іншим категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення.

Крім того, 35 млрд гривень витратять на реконструкцію, ремонт та утримання автодоріг.

Водночас громадська організація StateWatch 24 липня повідомила з посиланням на відповідь Міністерства фінансів на власний запит, що у коронавірусному фонді залишилося 3,2 млрд гривень.

В уряді ж нагадали, що термін дії фонду розрахований на період карантину та на 30 днів після його завершення. Держаудитслужба має безперервно контролювати використання коштів із цього фонду. Раніше повідомлялось, що невикористані з фонду гроші планують направити на відновлення видатків, зокрема на місцеві бюджети, які скоротили у зв'язку зі створенням цього фонду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, кабінет міністрів, гроші, дороги, коронавірус
В тему