22 Липня 2020
Новини

Ексголову «Укравтодору» взяли під варту

Ексголову «Укравтодору» взяли під варту
У Варшаві на 3 місяці взяли під варту ексголову Укравтодору Славоміра Новака,  двох його спільників та колишнього міністра транспорту Польщі.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Двоє інших підозрюваних — колишній командир військової частини GROM № 2305 Даріуш Завадка і бізнесмен з Гданська Яцек П.

Завадка може вийти з-під варти, якщо протягом місяця заплатить заставу у 1 млн злотих.

Раніше польська прокуратура висунула офіційні обвинувачення Новаку у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції. Крім того, йому оголосили про підозру від українського НАБУ.

Згодом у НАБУ повідомили, що посадові особи Укравтодору створили злочинну організацію, діяльність якої була спрямована на розкрадання коштів міжнародних організацій, які виділяли гроші для ремонту доріг в Україні. Подібні махінації за участю тих же осіб виявили в Польщі.

Славомір Новак з 2011 по 2013 рік працював на посаді міністра транспорту, будівництва і морського господарства Польщі в уряді прем'єра Дональда Туска. Також він обіймав посаду голови Укравтодору до 2019 року. Ми записали з ним інтерв'ю після відставки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, польща
В тему

Останні матеріали