22 Липня 2020
Новини

Українці платитимуть більше за газ

Українці платитимуть більше за газ

У "Нафтогазі" повідомили, що ціна на газ у липні зросла на 16 копійок до 2,30 грн за кубометр.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

Як зауважили у пресслужбі, це без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

Зазначається, що така ціна - на 7% більша порівняно з червнем 2020 року.

Загалом з початку року ціна ПСО знизилась на 51%, а порівняно з аналогічним періодом минулого року падіння вартості блакитного палива сягнуло 53%.

"Як прогнозували аналітики Нафтогазу, ціни на головних європейських газових хабах в останню декаду червня та напочатку липня почали зростати, досягнувши максимальних значень з середини травня.

Стримуючими факторами для українських цін є значні запаси газу у вітчизняних сховищах та рекордний розрив між попитом та пропозицією. Зокрема, станом на липень у ПСГ України накопичено понад 21 млрд куб. м газу, що на 42% вище показників минулого року", - йдеться у повідомленні.

"Світові ціни на газ традиційно падають в період низького попиту і ростуть напередодні опалювального сезону. І, попри коронавірус, економічну кризу і скорочення попиту, 2020 рік не став винятком з цього сезонного правила.

Втім, ціна все ще рекордно низька порівняно з попередніми періодами і ми вже сьогодні можемо припустити, що в другому півріччі, в розпал опалювального сезону, вартість газу все одно буде нижче, ніж в 2019 році. За попередніми розрахунками - на 20, а то і на 30%", - заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, гроші, ціна на газ, газ, нафтогаз
В тему