22 Липня 2020
Новини

У Луцьку 21-річній дівчині видалили селезінку без розрізу живота

У Луцьку 21-річній дівчині видалили селезінку без розрізу живота

У Луцькій міській клінічній лікарні вперше видалили хвору селезінку лапароскопічним доступом на закритій черевній порожнині (без розрізу живота).

Про це йдеться на сторінці медзакладу у facebook.

"Звернулась 21-річна пацієнтка у якої діагностували кісту селезінки великих розмірів. Це новоутворення загрожувало її здоров’ю, - розповів лікар-хірург Олександр Масіков, який разом з завідувачем відділення ургентної хірургіїАртемом Комарницьким та лікарем-хірургом Святославом Кропивським прооперували хвору.

Селезінку видалили з черевної порожнини через чотири невеликих отвори. Таким чином зробили пацієнтці мінімальну операційну травму. При цьому, за словами лікарів, максимально скорочується термін лікування і реабілітації, а також є хороший косметичний ефект. Тобто, відсутні післяопераційні дефекти у вигляді великих швів, які спостерігаються при операціях з розрізом, стверджує Олександр Масіков.

Пацієнтку вже виписали зі стаціонару. Вона почувається задовільно. Завдяки систематичному покращенню матеріальної бази лікарні у вигляді нового обладнання у відділенні ургентної хірургії хірурги мають змогу освоювати новітні підходи для лікування пацієнтів. Відповідно розширюється перелік втручань, що виконують малоінвазивними методами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, лікарня
В тему