15 Липня 2020
Новини

Коронавірус у Вінниці: у центрі серцево-судинної патології виявили хворобу

Коронавірус у Вінниці: у  центрі серцево-судинної патології виявили хворобу

У Вінниці в центрі серцево-судинної патології виявили коронавірус.

Про це інформують у Вінницькій ОДА.

"У закладі м. Вінниця "Регіональний центр серцево-судинної патології" – сьогодні відібрано 171 зразок біологічного матеріалу, станом на 11:00 годину Лабораторним центром вже протестовано 140 зразків. За результатами обстежень виявлено 15 позитивних осіб: 9 медичних працівників (1 лікар, 6 медичних сестер та 2 санітара) та 6 пацієнтів.

За дорученням голови ДОЗ облдержадміністрації та представники департаменту охорони здоров?я м. Вінниці виїхали в заклад для проведення епідрослідування та недопущення подальшого розповсюдження хвороби серед клієнтів закладу", - зазначають у повідомленні.

Серед закладів області спалах хвороби також виявили у Тиврівському обласному будинку-інтернаті. Раніше там зафіксували хворобу у санітарки. Після обстеження COVID-19 підтвердився у 7 працівників та 7 підопічних. 

"У жодного з них не спостерігаються прояви хвороби. На цей час хвороба протікає безсимтомно. Працівники перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів. Клієнти закладу госпіталізовані для постійного нагляду та медичного контролю в лікарню. В закладі проведено дезинфекцію та посилено контроль за станом працівників та клієнтів", – йдеться в повідомленні.

Також коронавірус зафіксували у Брацлавському навчально-виховному комплексі школі-гімназії. Захворіли п'ятеро дітей та один працівник закладу.

Нагадаємо, за минулу добу на Вінниччині зафіксували 46 нових випадків коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему