14 Липня 2020
Новини

ЦВК Білорусі відмовилася реєструвати головного опонента Лукашенка

ЦВК Білорусі відмовилася реєструвати головного опонента Лукашенка

Глава ЦВК республіки Лідія Єрмошина запропонувала відмовити колишньому главі Белгазпромбанка Віктору Бабарико в реєстрації через невідповідність декларації фактичних доходів і участі іноземної організації в його кампанії.

Про це інформує "Радыё Свабода", передає УП.

За рішення проголосували одностайно.

Комітет державного контролю Білорусі стверджує, що "злочинна група" отримувала злочинні доходи, а незаконна діяльність Бабарико як "лідера злочинної групи" "підтверджується" конфіскованими матеріалами і допитами підозрюваних.

Бабарико нібито отримав незадекларовані 350 тисяч доларів США. У той же час у справі Бабарико ще не було судового розгляду - відповідно, він не був визнаний винним.

Єрмошина пожартувала, що "хабарі не вказані в податковій декларації". За її словами, інших невідповідностей в декларації виявлено не було.

Держконтроль також стверджує, що Бабарико незаконно використовував під час кампанії іноземну фінансову допомогу - ресурси Белгазпромбанкe, який на 99% належить російським компаніям.

Представник ініціативної групи, адвокат Максим Знак зазначив, що напередодні вся інформація з декларації була визнана актуальною.
Також він підкреслив, що інформація з листа Держконтролю була предметом звинувачення, яке не тільки не було розглянуто в суді, але навіть не було надано захисту на розгляд.

У листах не вказуються конкретні факти незаконної діяльності, зазначив він, а свідчення проти Бабарико суперечливі, в тому числі щодо сум незаконно отриманих грошей. Через невідповідність декларацій, немає підстав відмовляти в реєстрації, сказав він.

Бабарико вважають єдиною реальною кандидатурою, здатною похитнути багаторічне правління президента Білорусі Олександра Лукашенка. Напередодні виборчої кампанії проти нього почалося кримінальне переслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему