13 Липня 2020
Новини

У Луцьку оновлюють очисні споруди

У Луцьку оновлюють очисні споруди

Сьогодні, 13 липня, у міськраді прозвітували про оновлення на очисних спорудах, нове обладнання та капітальні ремонти.

Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук на своїй фейсбук-сторінці.

"Останнім часом навколо діяльності очисних споруд є багато різної інформації, як правдивої так і не зовсім, в тому числі домислів і припущень абсолютно далеких від істини. Перш за все необхідно пам’ятати, що очисні споруди буди введені в експлуатацію ще в далекому 1973 році (друга черга в 1978 році), і безперечно вони потребують реконструкції", - заявив він.

"На жаль, у попередні роки до діяльності очисних споруд не приділялося достатньо уваги та фінансового ресурсу, внаслідок чого чимало обладнання вийшло з ладу і потребує заміни, а багато - перебуває на межі функціонування», - повідомляє депутат.

З 2019 року зроблено чимало по заміні та ремонту обладнання та інших покращеннях, а саме:

  1. Вперше за 47 років розпочато очистку біоставків. На першому етапі передбачено очистити (підняти) 40 тис м3 осадів (фінансування складає 3,5 млн грн).
  2. На повітродувно-муловій станції встановлено нову повітродувку KUBICEK вартістю 2,8 млн. грн.
  3. На повітродувно-муловій станції відновлено дві інші повітродувки, замінено насосний агрегат, перемотано двигун, відремонтовано кожух на електродвигуні, відремонтовано покрівлю станції. Всього робіт і матеріалів на 830 тис грн.
  4. Укладено договір на суму 500 тис грн на реконструкцію дренажної насосної станції під встановлення обладнання дозування реагентів для очистки стічних вод та заміни вентиляційної системи.
  5. Завершений аукціон на придбання коагулянтів для додаткового прискорення зневоднення мулових майданчиків та додаткової очистки зворотніх мулових вод. Очікувана вартість проекту становить 3,6 млн грн.
  6. Виконано заміну іншого обладнання на повітродувно-муловій насосній станції, насосній станції сирого осаду №1, насосній станції рециркуляції на суму 403 тис грн.

"Наступного тижня ми презентуємо проект комплексної капітальної реконструкції очисних споруд, на реалізацію якого буде залучено пільговий кредит від Європейського інвестиційного банку в розмірі більше 11 млн євро", - розповідає Ігор Поліщук

На початку наступного року  оголосять тендер по вказаному проекту.  Це надзвичайно велика кількість об’єктів, масштабні та складні роботи, до яких буде залучено європейські компанії із необхідним досвідом. В Україні за останні 30 років не було побудовано жодних споруд такого масштабу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, луцькводоканал, луцька міська рада, ігор поліщук
В тему