7 Липня 2020
Новини

Відібрали документи та контролювали дзвінки: у Франківську викрили «реабілітаційні центри»

Відібрали документи та контролювали дзвінки: у Франківську викрили «реабілітаційні центри»

У приватних будинках в Івано-Франківську та в селі Угринів викрили «реабілітаційні центри» для алко- та наркозалежних осіб

Там незаконно утримували людей проти їхньої волі. Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Керівники цих «реабілітаційних центрів» не мали жодних дозвільних документів на зайняття такою діяльністю та жодного стосунку до медичної сфери. 

«До закладів під приводом реабілітації поміщали осіб з наркотичною чи алкогольною залежністю, незаконно та примусово утримували впродовж певного періоду часу та «лікували» за гроші, отримані від близьких родичів», — йдеться у повідомленні.

У закладах правоохоронці виявили приблизно 40 людей з різних областей України. Вони проживали у кімнатах по кілька осіб в умовах казарменого стану. Лише іноді їх випускали у двір. 

З власної волі залишити центр пацієнти не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу. Усі документи, які були у «пацієнтів», відбирали і зберігали без доступу. Дзвінки та розмови телефоном також контролювались. 

Поліцейські провели у зазначених будинках обшуки, під час яких вилучили установчі документи, штампи та печатки підприємства, документацію на осіб, які проходили «реабілітацію», а також інші речові докази протиправної діяльності — розписки пацієнтів, договори про надання послуг та умови оплати, гроші, комп'ютерну техніку та інше.

Правоохоронці підозрюють в незаконному утриманні групу чоловіків віком від 30 до 40 років, вони — вихідці зі східних областей, які проживали на території Івано-Франківської області. Зараз тривають заходи щодо встановлення інших причетних до вказаної незаконної діяльності.

Зараз триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством за таку протиправну діяльність передбачено покарання – від 5 до 10 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, поліція, кримінал
В тему

Останні матеріали