7 Липня 2020
Новини

У 5 районах на Волині затопило тисячі гектарів землі

У 5 районах на Волині затопило тисячі гектарів землі

У п'яти районах на Волині затопило сільськогосподарські угіддя. Місцеві потерпають від найбільшого за останні роки літього паводка. Під водою залишаються більше двадцяти тисяч гектарів паїв, пасовищ та людських городів.

Найгірша ситуація у жителів Шацького, Старовижівського, Любешівського, Камінь-Каширського і Ратнівського районів, повідомляє "Суспільне".

Заступник керівника регіонального Офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук розповів, що загалом підтоплено 24 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, частину житлових будинків і господарських споруд.

На Волині з берегів вийшли одразу кілька річок. Найбільші з них – Прип’ять та Стохід. Негода знищила урожай зернових, картоплі та городини.

Причиною падодку стала надмірна кількість опадів у червні, а також застаріла меліоративна система. За останню декаду червня випала подвійна місячна кількість опадів. Обласні чиновники наголошують, що меліоративну систему, яка побудована в 60-70-х роках, дуже довго не чистили.

Паводок на Волині

Ситуація у Заболотівській ОТГ

У регіоні підтоплено 70% присадибних ділянок, найбільше постраждали від літнього паводка жителі сіл Заболоття і Тур.

Голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський наголосив, що від паводків будуть великі збиткию

На сьогодні майже 2,5 тисячі гектарів сіножаті, ріллі, зернових культур, картоплі підтоплено. Вода стоїть у хатах, – додав він.

Окрім того, з 14 шлюзів, які є у районі, 7 потребують капітального ремонту. Заступник голови райдержадміністрації Андрій Мельник додав, що це в межах 500 тисяч гривень тільки один шлюз.

Потрібно ремонт електродвигунів. Кожен такий коштує 25 тисяч. Еквівалент нам треба близько 3 мільйонів гривень, – підсумував він.

Місцеві підраховують збитки від негоди / Фото

Опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Волинській та Закарпатській областях. Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині.

Через стихію постраждали багато людей, доріг та місцева інфраструктура. Загинули 4 людини.

Для населення вже виділили уже 754 мільйони гривень. Для ліквідації наслідків негоди потрібно понад два мільярди гривень. Україна звернулася за допомогою до НАТО та ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: опади, Волинь
В тему

Останні матеріали