Відео

Відео повеней в Карпатах, які зносять дамби і руйнують хати

Відео повеней в Карпатах, які зносять дамби і руйнують хати

У Західній Україні вирує негода: через сильні дощі ріки почали виходити з берегів і проривати дамби. Деякі населені пункти опинилися під водою.

Під найбільшим ударом - Чернівецька та Івано-Франківська області, де оголошений червоний рівень небезпеки, але підтоплення фіксують також на Львівщині та Закарпатті, - пише ВВС Україна.

Один із найбільш постраждалих регіонів - Верховинський район на Івано-Франківщині. Щоб доставляти продовольство в деякі населені пункти, які виявилися заблокованими стихією, рятувальники використовують гелікоптер.

Тим часом, у Вижницькому районі Чернівецької області порвало дамбу, вода затопила майже три десятки домогосподарств.

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив, що надалі ситуація може погіршитися, адже дощі тривають і рівень води в річці Прут підвищується до критичного рівня. Він закликав усіх бути готовими до евакуації.

Влада Львівщини також повідомляє про підтоплення близько 100 житлових будинків у Стрийському районі.

В понеділок стало відомо про прорив 100-метрової ділянки дамби у Снятинському районі Івано-Франківщини - влада зайнялася оперативним укріпленням споруди.

На Закарпатті наслідки негоди поки що не такі серйозні, але влада очікує, що пік опадів припаде на найближчі дві доби.

В районах Мукачева та Хуста поліція зупиняє автомобілі і намагається скерувати їх в інших напрямках. На деяких ділянках автошляхів рух повністю перекрито, розповів Віктор Буришин, начальник управління оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Закарпатської ОДА.

Повені на Західній Україні

Рятувальники, тим часом, звітують про боротьбу із наслідками негоди, до операцій залучають поліцейських та інші служби.

"ДСНС залучає всі служби взаємодії, дорожні служби, нам допомагає поліція. Залучаємо управління водного господарства і спільними зусиллями з органами влади намагаємося не допустити людських жертв та мінімізувати наслідки стихії", - кажуть у відомстві.

Синоптики прогнозують, що упродовж найближчої доби сильні зливи на Західній Україні триватимуть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Надзвичайні події, прикарпаття, закарпаття, опади
В тему

Останні матеріали