5 Липня 2020
Новини

У Греції затримали 17 українців: серед них є діти

У Греції затримали 17 українців: серед них є діти

В Афінах затримали 17 українців, які прибули рейсами з Києва.

Правоохоронці відправили людей ночувати у поліцейський відділок та погрожували їм депортацією. Українців не захотіли впускати до Греції через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн. Про ситуацію з затриманими у Греції громадянами України повідомляє "Європейська правда".

Вони прибули до грецької столиці ввечері двома рейсами:

  • авіакомпанії Ryanair – вилетів із "Борисполя" о 18:00;
  • авіакомпанії Wizz Air – вилетів о 18:45 з аеропорту "Київ".

Після прибуття, під час паспортного контролю 17 громадянам України відмовили у в’їзді в країну і затримали. Серед них – 15 дорослих і двоє дітей віком 8 та 9 років.

Пасажирів в автозаку відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту Афін, і розмістили у камерах, в тому числі дітей. Вони провели там ніч і перебувають досі.

У пасажирів забрали відібрали всі їхні речі, зокрема й ноутбуки, але дозволили залишити телефони.

Українці скаржаться на погані умови утримування і антисанітарію: в туалетах немає мила і туалетного паперу, на підлозі лежать мертві таргани. Також їм не надають воду та їжу.

Люди зв’язалися із консулом, яка сказала їм, що українці не мали права на в'їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Обидва рейси будуть тільки 14 липня. Також пасажири дзвонили на "гарячу лінію" МЗС, де їм пообіцяли розібратися в ситуації та надати допомогу.

Українські дипломати не приїжджали в аеропорт.

За словами затриманих пасажирів, в аеропорту "Київ" на реєстрації їх суворо розпитували і розглядали весь пакет документів. Люди навіть зробили тест на коронавірус у лабораторії і надали його результати з мокрою печаткою. Коли вони все показали й розповіли, їх пропустили на паспортний контроль. Вже після прильоту в Афіни на паспортному контролі українців зупинили. Поки вони були в аеропорту їх намагалися змусити підписати згоду на депортацію, але вони відмовилися це робити.

Нагадаємо, в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: греція, Україна, карантин
В тему

Останні матеріали