1 Липня 2020
Новини

Порошенка знову тягнуть до суду: люди готують акцію підтримки

Порошенка знову тягнуть до суду: люди готують акцію підтримки

Сьогодні, 1 липня, Печерський райсуд Києва відновлює засідання з обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петрові Порошенку.

Початок засідання о 14:00, проте вже зараз на місці монтують сцену для виступів, очевидно, на підтримку політика, - повідомляє 24 канал.

Запобіжний захід Порошенку обиратимуть у справі, за якою Офіс генпрокурора оголосив нардепові підозру 10 червня. Йому закидають тиск на голову Служби зовнішньої розвідки у 2018 році: нібито Порошенко таким чином домігся призначення першим заступником глави СЗР Сергія Семочка.

Спершу прокуратура наполягала на взятті під варту Порошенка на період досудового розслідування з альтернативою застави в розмірі 10 мільйонів гривень. Проте у процесі першого судового засідання прокурори попросили змінити клопотання. Тож наразі прокурори наполягають на особистому зобов’язанні Порошенка.

Додамо, що запобіжний захід Порошенку обирає скандально відомий суддя Сергій Вовк. Саме він у 2012 році виніс обвинувальний вирок Юрію Луценку, а в 2019 році ухвалив рішення на користь Андрія Портнова, задовольнивши його позов на 7 мільйонів гривень до Міністерства юстиції та Держказначейства (за шкоду, нібито завдану репутації).

Біля будівлі Печерського суду планують зібратися люди на підтримку політика. Вже монтують сцену, проте наразі там нелюдно, присутні здебільшого правоохоронці.

1 липня також може відбутися допит Порошенка в ДБР в іншій справі – про призначення членів Вищої ради правосуддя. На допит Порошенка викликали 30 червня, проте адвокат Ігор Головань заявив, що допит відбудеться 1 липня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, суд, Україна
В тему