30 Червня 2020
Новини

Україну знову затопить: повідомили де

Україну знову затопить: повідомили де

Вже 30 червня висока вода знову турбуватиме мешканців Західної України, а також Одещини.

Інформацію щодо підйому рівня води в річках оприлюднив пресцентр ДСНС з посиланням на дані Укргідрометцентру.

У Закарпатті вночi 30 червня вiдбулося швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на пів метра – один метр на малих водотоках та в верхiв'ях рiчок. Укргідрометцентр попереджає про формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць та утворення локальних селевих потоків і зсувiв перезволоженого ґрунту.

Басейн річки Дністер впродовж 30 червня у Львiвській та Iвано-Франкiвській області очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3 – 1,3 метра. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву, формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення окремих селевих потоків.

Нижня течія Дністра на Одещині: внаслідок дощового паводку через Дністровські водосховища очікується підйом рівнів води на 0,2 – 0,5 метра. При цьому ймовірне затоплення заплави, сільськогосподарських угідь та окремих об’єктів у населених пунктах Біляївського району Одеської області – селі Яськи та місті Біляївка, а також автомобільної траси Одеса – Рені.

Басейн річки Прип'ять: 30 червня – 2 липня очiкуються пiдйоми рiвнiв води на пів метра. Можливе досягнення вiдмiтки затоплення присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах у Ратнiвському та у Старовижiвському районі Волинської областi.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дснс, опади, Україна
В тему

Останні матеріали