29 Червня 2020
Новини

Лукашенко заявив, що доручив відкрити справи проти політичних опонентів

Лукашенко заявив, що доручив відкрити справи проти політичних опонентів
Президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що "дав сигнал" проти його політичних опонентів.

За його словами, вони хочуть розхитати країну зсередини. Про це він сказав під час виступу, який транслював телеканал «Беларусь-1», пише «Радіо Свобода».

Зокрема йдеться про блогера Сергія Тіхановського, якого затримали наприкінці травні після мітингу для збору підписів. Тіхановського звинувачують «в організації та підготовці акцій, які брутально порушили громадський порядок». Через затримання йому не вдалося подати документи як кандидата у президенти, тому замість нього зареєструвалася його дружина Світлана Тіхановська.

«Так, я дав сигнал з Тіхановском. Я щось не так робив? Я переживав за свою країну, за яку я поки що відповідаю. І буду відповідати завжди — на будь-якій посаді», — сказав Лукашенко, додавши, що Тіхановського начебто фінансують з-за кордону.

Лукашенко заявив, що за його дорученням затримали й головного опонента чинного президента Білорусі — Віктора Бабарика.

«Усі страждають: ах, Лукашенко посадив (Бабарика — ред.)... Ми діємо за законом, як це було завжди», — сказав Лукашенко.

Нагадаємо, Бабарико до травня 2020 року очолював «Белгазпромбанк», білоруську дочку «Газпромбанку», який, своєю чергою, належить російському Газпрому.

Свою посаду Бабарико покинув після оголошення про намір узяти участь у президентських виборах в Білорусі. Одразу після цього правоохоронці почали чинити тиск на банк, зокрема проводити обшуки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: олександр лукашенко, білорусь
В тему

Останні матеріали