29 Червня 2020
Новини

У місті на Волині хочуть закрити виховну колонію: депутати готують звернення до Зеленського

У місті на Волині хочуть закрити виховну колонію: депутати готують звернення до Зеленського

Депутати Ковельської міськради написали звернення до президента, з проханням зберегти виховну колонію для неповнолітніх.

Про це Суспільному розповів її начальник Іван Абрамчук.

Зі слів керівника колонії, закриття призведе до порушень законодавства. Нині у виховному закладі 30 неповнолітніх. Востаннє засуджених сюди етапували ще в березні.

"Засуджені по одній кримінальній справі не можуть бути в одній установі. За нашими даними у слідчих ізоляторах зараз перебувають близько 140 неповнолітніх, які під слідством, або чекають вироку суду", - каже Іван Абрамчук.

У Ковельській міській раді не погоджуються з рішенням Мін'юсту ліквідувати заклад для неповнолітніх злочинців. Нині міські обранці громади готують звернення до президента і Кабміну, щоб залишити колонію.

"Кабінет міністрів хоче закрити колонію консервуючи її, а потім повністю ліквідувати. Це ж наш платних податків – 6 мільйонів гривень вони сплачують до місцевих бюджетів", - розповів голова постійної депутатської комісії з питань дотримання прав людини Ковельської міськради Андрій Мілінчук.

Нагадаємо, у колонії неповнолітні отримують середню освіту. На базі закладу діє професійно-технічне навчання за 6 спеціальностями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ковель, Волинь, колонія
В тему