26 Червня 2020
Новини

Луцькій бабусі-блогерші нарахували 18000 податку на нерухомість, якої нема

Луцькій бабусі-блогерші нарахували 18000 податку на нерухомість, якої нема

Відома луцька пенсіонерка-блогерка Алла Рогозіна поскаржилася на працівників податкової, які нарахували їй 17 800 грн податку на нерухомість, якою вона не володіє.

Про це жінка написала у фейсбуці.

Зі слів Алли Рогозіної, їй прийшла платіжка із податкової на суму 17 800 грн. Коли вона звернулася до податкової, то з'ясувалося, що жінка є власницею 232 кв. м торгової площі.

"... коли я дізналась, моєму дивуванню не було меж. В податковій сказали, що зробити нічого не можуть, звертайтесь до суду", – зазначила лучанка.

Алла Рогозіна зауважила, що послуги адвоката і держмито до суду обійдуться їй приблизно у 5000 грн.

"Якщо я не звернусь до суду, буду змушена платити, якщо заплачу невчасно буде нараховуватись пеня...  Якась недобросовісна чиновниця не виконала належним чином своїх обов'язків І я тепер повинна витрачати свої кошти з пенсією 1638 грн", – додала жінка.

Як розповіла головний державний інспектор сектору комунікацій ГУ ДПС у Волинській області Любов Гараніна, якщо Алла Рогозіна не володіє цією нерухомістю, звертатися до суду немає потреби. Достатньо надати інспектору документи, які свідчать, що жінка не є власницею зазначеної торгової площі, - пише ІА "Конкурент".

"По-перше, вона не змушена платити, тому що їй надійшло всього лише повідомлення рішення про нараховану суму податку. Якщо в неї є документи, які підтверджують, що вона не володіїє цим об'єктом, вона може прийти на звірку – ми пишемо про це в кожному повідомленні.

Тобто вона бере документи, що вона те приміщення продала чи, наприклад, передала його у спадщину – тобто, будь-який документ, який підтверджує, що вона не власниця, бере паспорт, ІНПП, документи і приходить у податкову", – розповіла Любов Гараніна.

Зі слів головного державного інспектора сектору комунікацій ГУ ДПС у Волинській області, очевидно, що зазначене приміщення в Реєстрі речових прав зареєстроване на неї.

"Може, вона колись дала дозвіл на реєстрацію цього майна. Це треба з'ясувати. В нас же люди звикли роздавати свої підписи де завгодно... Якщо йти в суд, суддя підніме Реєстр речових прав, і якщо вона обліковується в ньому як власник, то вона є власником. Або може бути, що прізвище, ім'я, по батькові були внесені помилково, тобто можлива помилка в базі", – пояснили в ДПС у Волинській області.

Любов Гараніна додала, що інформація в Реєстрі не з'явилася нізвідки, потрібно шукати, яким чином це сталося. Не відкидає головний держінспектор сектору комунікацій ГУ ДПС у Волинській області і ймовірність збігу прізвища, імені, по батькові.

Тож Любов Гараніна радить пані Рогозіній звернутися за номером 777 - 187 (якщо йдеться про Луцьк), за яким інспектор допоможе розібратися в ситуації та порекомендує подальші дії.

"Для початку необхідно зібрати документи і прийти на звірку", – порадили в  ДПС у Волинській області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: податки, кримінал, луцьк, Волинь
В тему