26 Червня 2020
Новини

Другий спалах епідемії значно страшніший за перший

Другий спалах епідемії значно страшніший за перший

Україна вже не прямуємо за сценарієм Польщі. У них кількість випадків зменшується, а у нас збільшується.

Про це пише 24 канал.

Зараз, на початку червня, відбувається другий спалах епідемії. Він сильніший ніж перший в травні. Однак Україна і досі знаходиться в жовтому сценарії, з помірною сезонністю.

До кінця року може загинути 4000 людей, за умов дотримання (правильного) карантину. Всього захворівших на сьогодні є 140-150 тисяч людей, хоч офіційні дані дають 40 тисяч.

Київська школа економіки запроповнувала урядупокращити показники які визначають етапи карантину. Рекомендації були прийняті. Вони включають більш швидке реагування на інциндентність (8/100 тисяч людей замість 12/100 тисяч людей), врахування динаміки розвитку пандемії та врахування кількості тестувань.

Такі зміни дозволяють більш швидко реагувати на розповсюдження хвороби (краще для економіки, бо краще попередити пандемію в регіоні через помірний карантин ніж чекати і потім вводити жорсткий карантин) та збільшити кількість врятованих життів на чверть.

Однак Україна вже не прямує за сценарієм Польші. У них кількість випадків зменшується, а у нас збільшується.

Натомість в Молдові дуже сильний спалах. Це створює ризик для Одеси. А звідти через внутрішній туризм вірус можуть передати у великі міста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, епідемія, Україна
В тему

Останні матеріали