24 Червня 2020
Новини

В Донецьку людей зігнали на парад під час пандемії коронавірусу

В Донецьку людей зігнали на парад під час пандемії коронавірусу

24 червня, в Донецьку, як і у Москві, провели парад до 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що був перенесений з 9 травня.

На параді було багато глядачів, люди стояли уздовж площ і Леніна та Артема. Вони не мали ані захисних масок, ані не дотримувалися соціальної дистанції. Кадри з цього дійства поширюють проросійські ЗМІ, передає 24 канал.

Не пожаліли окупанти і літніх ветеранів, адже, ймовірно, за їх версією, свято організоване саме для них. Ветеранів розсадили на трибуні без дотримання дистанції. Деякі з них також без масок.

Як відбувався парад в окупованому Донецьку

  • Спершу центральною вулицею Донецька пройшлися проросійські бойовики і проїхала військова техніка.
  • Зауважимо, що представники окупаційної адміністрації стверджували, мовляв, усі учасники параду напередодні зробили тести на коронавірус.
  • Частина військового озброєння на параді була часів Другої світової війни.
  • Проїхала також військова техніка, яку окупанти використовують в боях проти української армії. Зокрема, це танки, артилерійські системи, і ракетні пускові установки.
  • На параді присутнє і керівництво так званої "ДНР". Деякі командири проросійських найманців одягли військову форму часів Червоної армії. Приміром, начальник служби охорони ватажка донецьких бойовиків Дениса Пушиліна прийшов у формі НКВД.

Реакція на парад в Донецьку

Український журналіст та представник ОРДЛО від Донеччини в ТКГ Сергій Гармаш на своїй фейсбук-сторінці висловив неабияке обурення діями бойовиків.

Він називає бойовиків "покидьками", бо вони зганяють жителів Донецька на парад в розпал пандемії COPVID-19.

У Донецьку "парад". В опорних по коронавірусу лікарнях не вистачає апаратів штучного дихання, але "численні глядачі" товпляться на площі без масок і, природно, без соціальної дистанції. Ці покидьки з "ДНР" знущаються над людьми на КПВВ, мотивуючи це боязню коронавірусу, а самі влаштовують ідеальне середовище для його поширення, – наголошує він.

На думку Гармаша, "картинку з парадом в Донецьку" готували спеціально на догоду Росії.

"Картинка для російського ТБ, де Пушиліна покажуть в одному часовому проміжку з Путіним (парад спеціально почали в 9, – за годину до московського) важливіше, ніж здоров'я людей", – іронізує журналіст.

Яка ситуація з коронавірусом на окупованому Донбасі

  • Станом на 23 червня колаборанти заявляли про 26 нових випадків коронавірусу на території окупованої Донеччини і один летальний випадок за добу.
  • Всього, за їх офіційними підрахунками, на COVID-19 захворіли 1 029 осіб, 290 з яких одужали, а 63 померли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, донецьк, Надзвичайні події
В тему